MULA BICARA

Bismillah walhamdulillah.
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Segala puji hanya bagi ALLAH, Tuhan yang tiada satu pun menyerupainya. Dialah Tuhan semesta ‘alam.

Salawat & salam buat junjungan mulia, Rasulullah sallALLAHU ‘alaihi wasallam. Yang mana melalui bagindalah, maka nikmat iman & Islam menyegarkan jiwa setiap kita yang bergelar muslim. Malah kehadiran baginda SAW telah membawa rahmat ke seluruh ‘alam. Seluruh ‘alam.

Saya tidaklah pandai menutur bicara atau menyusun kata seperti ramai penulis laman-laman di internet. Saya sekadar mahu menumpang kemudahan siber dalam mencatatkan beberapa perkara menarik di sepanjang kehidupan. 

Walaupun saya sedar bahawa tanpa catitan inipun, catitan kehidupan tetap akan dilakukan oleh 2 Malaikat yang setia. Sekurang2nya, catitan ini sekiranya bermanfaat diharap dapat dimanfaatkan oleh insan lain yang secara tidak sengaja melewati lembaran dhaif ini. Jika ya, maka akan bertambahlah catitan kebaikan yang bakal direkodkan oleh Malaikat pencatit kebaikan buat diri ini, amin. Mudah2an…

Saya rasa semua setuju bahawa tujuan akhir hidup ini hanyalah kerna mendambakan redha dan perhatian ALLAH serta mengharapkan tempat yang baik di akhirat nanti. Maka dengan sebab itulah kalau boleh pada setiap kesempatan, carilah sebanyak mungkin bekalan menuju kehidupan baqa’. Mudah2an beroleh keuntungan.

Moga ALLAH memberi kekuatan melalui hidayah & taufiqNYA untuk kita terus memberi khidmat terbaik kepadaNYA. Lillahi ta’ala…

– SHAHMUZIR BIN NORDZAHIR )

Advertisements

3 responses to “MULA BICARA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: